.

Det var inte omöjligt. Jag har klarat det. Att slå världsrekord i ultradistans på roddmaskin.
25-26 september 2010 blev jag världsrekordhållare.

tisdag 15 mars 2011

Nytt fokus, nya utmaningar

Nu är det 100% säkert att jag inte kan genomföra ett nytt världsrekordförsök på roddmaskin i oktober. Någon gång kommer jag att vilja försöka slå det men just nu vågat jag inte sätta ett datum, jag vet helt enkelt inte hur lång tid rehabiliteringen kommer ta.


Vad tar sig en ultradistansare till när hon är specialiserad på rodd och inte kommer kunna ro en tum på flera månader? Försöker hitta nytt fokus och nya mål. Till 1 oktober har jag följande nya mål:
  • springa 5 km under 25 min
  • springa 10 km under 60 min
  • landa på en vikt mellan 60-61 kg (förberedelse inför kommande världsrekord)
  • komma igång med roddmaskinsträningen igen

"Löpning borde ju inte vara några problem för dig som är så vältränad!" får jag ofta höra. Och visst, jag är uthålllig och har bra kondition. Jag är även väldigt grenspecifik. Man blir bra på det man tränar, jag har tränat roddmaskin. Däremot har jag i stort sett aldrig tränat löpning. Förra året sprang jag 5 km för första gången i mitt liv, någonting som jag var otroligt stolt över.

Mitt förhållande till löpning är något komplicerat. Tidigare har jag kunnat ta någon runda varje vår, för att sedan lägga löparskorna på hyllan. Nu är det annorlunda, nu finns det inte några andra alternativ om jag vill hålla igång träningen. För om man tar bort all träning som involverar händerna finns inte mycket kvar. Det är benen som är vårens träningsredskap.

3 kommentarer:

  1. Lycka till med rehab. Jag vet hur det känns inte att inte få göra det man helst av allt vill. Men du kommer komma tillbaka :)

    SvaraRadera
  2. Krya på dig. En fråga jag har. När det gäller fläkthjulet har det någon betydelse vad man ställer in det på? Jag kör på 10:an. Vad jag menar är går det tyngre, hinner man längre på olika motstånd. Rodd nu på torsdag och då ska jag försöka ro 60 minuter. Försöka? Fel ord, jag SKA ro 60 minuter.

    SvaraRadera
  3. Tack ska ni ha! Det värmer verkligen att på pepp från er bloggläsare!

    Berra! Lycka till på torsdag! Du kommer absolut klara 60 min!!

    SvaraRadera